TKK

Опис

tkk2
Напречен пресек на котелот

Котелот на тврдо гориво е наменет за согорување на црн јаглен со можност на користење дрвени брикети и биомаса.

Челичното ложиште е двопромајно со рост од воденорасхладни цевки.

Котелот е изработен од челичен лим со оптимална дебелима која гарантира долг работен век и отпорност на високи температури. Дебелината на лимот на TERMOMONT котлите е 5mm, освен деловите што се помлаку изложени на термички деформации кои се со дебелина 4mm

Регулацијата на котелот при користење тврдо гориво е преку промајниот регулатор (не е составен дел од котелот).

Составни делови на котелот го сочинуваат пепелникот , чешелот на ложиштето и прибор за чистење

Испитување на котелот е извршено на притисок од 4 bar-а

 

ТИП141723303540506080
 Моќност на котелот(KW)*141723303540506080
Електрична моќност (KW)***61212181824242424
Тежина(kg)182187206226246254285318375
Потребна промаја (mbar)151617181920222530
Макс.работна температура (°C)909090909090909090
Макс.работен притисок (bar)2,52,52,52,52,52,52,52,52,5
Волумен на казанот (lit)3338455256607595100
Висина (mm)900960980103010301080108010801150
Ширина (mm)600600600620620620740790860
Длабочина (mm)960960960101010801080108010801150
Пречник на димњачата (mm)134134134160160160180180180
Висина на димњачата (mm)634660714760760810810940980
Поминувачки  /Повратен вод (col)115/45/45/45/46/46/46/4
Внатрешен пречник на оџакот(mm)**160160160200200200200200200
Висина на оџакот(m)**6-76-77-87-87-88-910-1111-1313-15
Површина за загревање (m²)<8080-100100-150150-180180-230230-250250-330330-410410-530

 

* Вкупната моќност зависи од калоријската моќност од горивото.
** Податоците за оџакот се од информативен карактер.
*** верзија на котел со вградени електрични грејачи: TKKU

Мислења

There are no reviews yet.

Be the first to review “TKK”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *