TOBY H самочистач 15-20-24 kW

Опис

TOBY H самочистач 15-20-24 kW

TOBY H самочистач 15-20-24 kW

 

TOBY H 1520-24 kW

Етажен котел-камин на дрвен пелет за централно греење  12-17-21 KW

Котловските камини TOBY Н  се наменети ислучиво за сместување во самите станбени простории. За разлика од котелот TOBY B верзијата H означува дека овие котли се од етажен тип т.е наменети за сместување внатре во станбена зона. Немаат изолација на себе па затоа топлината осим инсталацијата од централното греење ја предаваати на околината со директно топлинско зрачење.

Каминот е во потполност унапреден и редизајниран во однос на претходната верзија: TOBY H е првиот котел со автоматско чистење на горилникот на домашното тржиште ! Предностите се повеќекратни :

  1. Подобро согорување-поголема ефикасност-благодарение на доброто подесување на примарниот и секундарен воздух
  2. Горилникот е повеќе отпорен на пелети од променлив квалитет (најчест случај на домашното тржиште)
  3. Котелот е потребно поретко да се чисти одколку кај другите произведувачи

Сите процеси на работење се автоматски (палење,согорување,гасење на горилникот ). Контролата на согорувањето е повеќестепенска со помош на работниот режим на минимална моќност (“модулација“)

Следните елементи на котларницата се веќе вградени во котелот: циркулациона пумпа, експанзиона посуда, сигурносен вентил. Вратата на котелот се од лиена изработка.

Регулација и управување на котелот се обавува со екран осетлив на допир (touch screen) -уште една компаративна предност во однос на повеќето слични производи на тржиштето.

Котелот е можно да се поврзе на собен термостат (безжичен собен термостат само од препорачани произведувачи).

Со купувањето на ТОВУ мини wifi рутер е можно поврзување на регулација на котелот со интернет и палење/гасење на котелот по пат на апликација (android, ios).

Доводот на пелети од резервоарот е преку пат на интерниот транспортер сместен во резервоарот и потоа преку слободниот пад низ соодветната цевка до горилникот.На тој начин резервоарот на пелети и ложиштето од котелот физички се потполно одвоени и немаат меѓусебна механичка веза со што се оневозможува пренос на пламенот кон резервоарто на котелот.За секој случај сигурносниот термостат на интерниот траснпортер спречува евентуален повратен пламен

Котелот Тову ги исолнува најстрогите еколошки барања кога се во прашање емисијата на штетните емисиони вредности се во оквир на најголемите референтни вредности кои ги прoпишуваат стриктните нормативи на поедини ЕУ земји.

 

ТИП TOBY 2018TOBY  H 15TOBY  H 20TOBY  H 24
Вкупна моќност14,3 kW20,6 kW23.8 kW
Опсег на вкупната моќност на котелот4,3-14,3 kW6,3-20,6 kW7,3-23,8 kW
Моќност предадена кон инсталацијата (вода)12,2 kW17,1 kW19,4 kW
Моќност предадена кон околниор простор (воздух)2,1 kW3,5 kW4,4 kW
Површина на греење (проценка со резерва )До 100 м2До 125 м2До 160 м2
Потрошувачка на пелети на мин.моќностMin 0,9 kg/hMin 1,5 kg/hMin 1,7 kg/h
Потрошувачка на пелети на макс.моќностMax 3,6 kg/hMax 5,1 kg/hMax 6,0 kg/h
Ширина (mm)520580605
Висина (mm)115510801140
Длабочина (mm)820820935
Висина на одводот на димните гасови (mm)200200220
Поминувачки / Повратен вод (col)1“1“1“
Тежина (kg)198224277
Волумен на резервоарот20kg20kg25kg
Отвор на димњачата (mm)ø80ø80ø80
Довод на воздух (mm)ø50ø50ø50
Потребна влеча на оџакот (промаја)10,9 Ра13,3 Ра13,8 Ра
Макс.работен притисок2,5 bar2,5 bar2,5 bar
Волумен на казанот19lit29lit38lit
Изл.температура на димни гасови<160 ºC<160 ºC<160 ºC
Потрошувачка на ел.енергија при палење400W400W400W
Потрошувачка на ел.енергија во тек на работење100W100W100W
Електрично напојување220V 50 Hz220V 50 Hz220V 50 Hz
Степен на корисност>90%>90%>90%
CO емисија0,02 %0,02 %0,19 %

 

 

Мислења

There are no reviews yet.

Be the first to review “TOBY H самочистач 15-20-24 kW”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *