CTK

Опис

Наменет е за рачно ложење со црн јаглен со можност на користење дрво, брикети и биомаси како огрев. Декларираната топлотна моќност важи за огреви чива специфична вредност на согорување е поголема од  15000 KJ/kg;

Котелот е од челична варена конструкција во потполност изработен по барање на нормите  EN 303-5 односно ISO 9001 стандардот на контрола на квалитет. Во тек на изработка строго се употребувани атестирани материјали а по барањето на нормите  EN 10025, EN 10028-2, EN 10120 i EN 10088-2 а се однесуваат на челичниот лим и бешавните цевки вградени во котелот;

Вратата од котелот се изолирани со специјален најсовремен изолационен материјал чија основа е  VERMIKULIT, минерал со врвни изолациуони особини кои ја враќаат топлината во ложиштето на котелот;                                                                                                                                   Целиот котел е изолиран со минерална волна;

Степенот на искористеност е преку 75% благодарение на тропромајната конструкција со пламени цевки. Специфичната конструкција на ложиштето во однос на другите модели – и вториот и третиот премин на димни гасови се преку два снопа екрански цевки-што даваат максимален степен на искористеност кој е можно да се постигне со тврдо гориво.

Ложењето се обавува преку широката врата од котелот. Регулацијата на работата на котелот се обавува со помош на регулаторот за промаја кој се врзува за клапната од долната врата и кој не е есоставен дел од котелот. Препорачуваме вградување регулатор на промаја HONEYWELL FR 124;

Котелот е испитан на притисок од  5 bar-a. Максимален работен притисок на котелот изнесува 3 bar-a.

ТИП350400450500550600750
Распон на моќноста на котелот (KW)*300-350350-400400-450450-500500-550550-600650-750
Тежина (kg)2200250028302980330035005350
Потребна промаја (Pa)47505355576063
Температурен распон за работа (oC)60-9060-9060-9060-9060-9060-9060-90
Макс.работен притисок (bar)3333333
Волумен на казанот (lit)650700830930102011001760
Висинa (mm)2380238025102510278027803150
Ширина (mm)1500150015801580158015801580
Длабочина (mm)1860191022102310231024302700
Пречник на димњачата (mm)330400400400400400400
Висина на димњачата (mm)1980198020002000220022002300
Поминувачки  / Повратен водNO100 NP6NO100 NP6NO100 NP6NO100 NP6NO100 NP6NO100 NP6NO125 NP6
Сигурносен вентилNO40 NP6NO40 NP6NO40 NP6NO40 NP6NO40 NP6NO40 NP6NO65 NP6
Температура на излезните димни гасови при номинална моќност (oC)250250250250250250250
Внатрешен пречник на оџакот (mm)**350450450450450450500
Висина на оџакот (m)**18-2118-2118-2118-2120-2221-2323-25

 

* вкупната моќност зависи од калоријска моќност на горивото . Макс.вредност се однесува на 18 MJ/kg.
**податоците за оџакот се од информативен карактер

Мислења

There are no reviews yet.

Be the first to review “CTK”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *