BIOTERMEC

Опис

BIOTERMEC горилник  50 – 100 – 150

50-150 KW

дрвен пелет

Горилникот BIOTERMEC согорува исклучиво дрвени пелети со одговарачкиот квалитет : калориска моќност > 18 MJ/kg, дебелина 6-8 mm, должина 35 mm и максимална влажност 8%.

 

Горилникот се состои од самиот горилник (кој се монтира на вратата од котелот) и полжавестиот транспортер кој се става во резервоарот на горивото, а се поврзува со горилникот преку флексибилното црево, низ кое доаѓа горивото од резервоарот до горилникот.

 

Автоматиката е сместена во самиот горилник. Работата на горилникот е потполно автоматизирана и може да се програмира за секој ден од неделата посебно.

 

За разлика од сличните уреди на пазарот, BIOTERMEC поседува два полжавести транспортери. Освен горе опишаниот главен транспортер, во телото на горилникот постои секундарен транспортер што гарантира посигурно и поверодостојно работење.

Се препорачува монтажа на пелетниот горилник BIOTERMEC ислучиво на тропромајни котлови (тип TKU3) поради подобра ефикасност и заштеда на енергенсот.

 

Уредот е потребно редовно да се одржува и повремено да се чисти.

Моделите 100 и 150 поседуваат додатно механичко автоматско чистење на пламената цевка од горилникот.Моделот 150 има додатна навлакана пламената цевка изработена од огно-отпорна керамика.

 

ТИПBIOTERMEC 50BIOTERMEC 100BIOTERMEC 150
Максимална моќност50 KW100 KW150 KW
Минимална моќност10 KW50 KW100 KW
Потрошувачка на пелетите на мин.јачинаMin 2 kg/hMin 10 kg/hMin 20 kg/h
Потрошувачка на пелетите на макс.јачинаMax 10 kg/hMax 20 kg/hMax 30 kg/h
Tежина (kg)13 kg15 kg20 kg
Потрошувачка на ел. енергија во текот на палење400W400W400W
Потрошувачка на ел. енергија во текот на работење100W100W100W
Електрично напојување220V 50 Hz220V 50 Hz220V 50Hz

 

Мислења

There are no reviews yet.

Be the first to review “BIOTERMEC”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *