TKU3 DUO 30-35-50 2 во 1 автоматска комбинација на гориво 30-50 KW дрво, дрвен пелет

Опис

TKU3 DUO 30-35-50

 

Согорувањето на пелетите и дрвото се одвива на единсвен начин:

  • Овој котел ПРЕПОЗНАВА кога согорува дрво а кога пелети.
  • За премин од едно гориво на друго не е неопходно котелот да биде изгасен-напротив, овој премин е АВТОМАТСКИ.
  • Ложењето на дрвото БЕЗ ДЕМОНТАЖА на горилникот и додавање на посебни решетки.
  • Котелот може да се стартува со пелети,потоа пелетот го разгорува дрвото, дрвото постигнува температура и го гаси пелетот- се потполно АВТОМАТСКИ.
  • Кога ќе снема дрво-пелетот се пали АВТОМАТСКИ повторно.

 

TKU3 DUO  е котел со ложиште со скалеста конструкција

  • Горниот дел од ложиштето е по конструкција идентичен на ложиштето од котелот TKU3 и служи за сместување на тврдо гориво (дрвени трупци)
  • Долниот дел од ложиштето служи за прифаќање и согорување на дрвените пелети со помош на горилникот BIOTERMEC
  • Котелот не поседува отвор за регулатор на провев, туку поседува додатен котловски вентилатор на излезот (се користи и кога котелот согорува дрво).

Со котелот се испорачува и резервоар за пелети од сликата.

Котелот е од челична заварена конструкција во потполност изграден според бараните норми EN 303-5 односно ISO 9001 стандардот на контрола на квалитет, Дебелината на лимот изнесува 5 mm. При изработката строго се употребувани атестирани материјали,,а кон бараните норми EN 10025, EN 10028-2, EN 10120 i EN 10088-2 а се однесуваат на челичниот лим и бешавните цевки вградени во котелот.

Котелот е испитан на притисок од 6 bar-a. Максимален работен притисок на котелот изнесува 2,5 bar-a..

Пуштање во работа исклучиво од страна на овластен сервисер (како и сите останати котли на пелети Termomont )

 

ТИПTKU3 Duo 30TKU3 Duo 35TKU3 Duo 50
Имена  моќност30 kW35kW50 kW
Потрошувачка на пелети на имената моќност 7,4 kg/h 8,6 kg/h 11,4 kg/h
Ширина (mm)550650650
Ширина на резевоарот (mm)600600600
Висина (mm)170017001700
Длабочина (mm)139013901460
Поминувачки / Повратен вод (col)5/4“5/4 “5/4 “
Тежина (kg)430450504
Капацитет на резервоарот150150150
Отвор на димњачата (mm)Ø160Ø160Ø180
Макс.работна температура90ºC90ºC90ºC
Волумен на казанот134 lit149 lit154lit
Изл.температура на димни гасови220-280 ºC220-280 ºC220-280 ºC
Макс.работен притисок2,5 bar2,5 bar2,5 bar
Потрошувачка на ел.енергија при палење400W400W400W
Потрошувачка на ел.енергија во тек на работење100W100W100W
Електрично напојување220V 50Hz220V 50Hz220V 50 Hz
Тврдо гориво> Дрво со влажност 20 %, трупци до 53 cm> Дрво со влажност 20 %, трупци до 53 cm> Дрво со влажност 20 %, трупци до 53 cm

 

 

Мислења

There are no reviews yet.

Be the first to review “TKU3 DUO 30-35-50 2 во 1 автоматска комбинација на гориво 30-50 KW дрво, дрвен пелет”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *