TKH

Опис

Наменет е за рачно ложење со црн јаглен со можност на користење дрво, брикети и биомаси како огрев. Декларираната топлотна моќност важи за огреви чива специфична вредност на согорување е поголема од  15000 KJ/kg;

Котелот е од челична варена конструкција во потполност изработен по барање на нормите  EN 303-5 односно ISO 9001 стандардот на контрола на квалитет. Во тек на изработка строго се употребувани атестирани материјали а по барањето на нормите  EN 10025, EN 10028-2, EN 10120 i EN 10088-2 а се однесуваат на челичниот лим и бешавните цевки вградени во котелот;

Вратата од котелот се изолирани со специјален најсовремен изолационен материјал чија основа е  VERMIKULIT, минерал со врвни изолациуони особини кои ја враќаат топлината во ложиштето на котелот;                                                                                                                                   Целиот котел е изолиран со минерална волна;

Степенот на искористеност е преку 75% благодарение на тропромајната конструкција со пламени цевки.По конструкција котелот представува компромисно решение помеѓу TKK3 max i CTK;

Ложењето се обавува преку широката врата од котелот. Регулацијата на работата на котелот се обавува со помош на регулаторот за промаја кој се врзува за клапната од долната врата и кој не е есоставен дел од котелот. Препорачуваме вградување регулатор на промаја HONEYWELL FR 124;                Котелот е испитан на притисок од  5 bar-a. Максимален работен притисок на котелот изнесува 3 bar-a.

TIP250350400
Распон на моќноста на котелот (KW)200-250300-350350-400
Тежина (kg)140022502500
Потребна промаја (mbar)0,50,550,6
Температурен распон за работа (oC)60-9060-9060-90
Волумен на казанот (lit)470600650
Висина (mm)213024002400
Ширина (mm)102012301230
Длабочина (mm)185022502370
Поминувачки  / Повратен водNO80 NP6NO100 NP6NO100 NP6
Сигурносен вод6/4“6/4“2“
Макс.работен притисок333
Пречник на димњачата (mm)ø300ø330ø330
Висина на димњачата (mm)170019501950
Температура на излезните димни гасови при номинална моќност (oC)220220220
Внатрешен пречник на оџакот (mm)350400400
Висина на оџакот (m)15-1718-1920-22

 

Мислења

There are no reviews yet.

Be the first to review “TKH”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *