TŽK

Опис

Котел на тврдо гориво наменет за согорување на црн јаглен, дрво и брикети.

tzk11
Напречен прееск на котелот

Челичното ложиште е двопромајно со рост од воденорасхладни цевки:подобро согорување и помала потрошувачка! Во котелот е вграден шамотен блок поради подобро искористување.

Исклучиво наменет за оџаци поголеми од 6 метри со обавезно вградување на мешовит вентил. Во такви услови котелот овозможува и до 10 часа непрекинато работење без ложење.

Котелот е изработен од челичен лим со оптимална дебелина која гарантира долг работен век и отпорност на високи температури. Дебелината на лимот на TERMOMONT котлите е 5mm, освен деловите што се помалку изложени на термички деформации кои се со дебелина 4mm

Регулацијата на котелот при користење тврдо гориво е преку промајниот регулатор (не е составен дел од котелот).

Составни делови на котелот го сочинуваат пепелникот , чешелот на ложиштето , прибор за чистење и термометар.

Испитување на котелот е извршено на притисок од 4 bar-а.

ТИП1826344252
Моќност на котелот (KW)1826344252
Тежина (kg)320349390440503
Потребна промаја (mbar)2526272829
Макс.работна температура (°C)9090909090
Макс.работен притисок (bar)2,52,52,52,52,5
Волумен на казанот (lit)89125145165187
Висина (mm)9901140114011401270
Ширина (mm)650650750850850
Длабочина (mm)12201270127012701320
Пречник на димњачата (mm)160180180180180
Висина на димњачата (mm)947760760885912
Поминувачки  /Повратен вод (col)5/45/45/45/45/4
Внатрешен пречник на оџакот (mm)*200200200200200
Висина на оџакот (m)*6-77-88-98-99-10
Површина за загревање (m²)* do 120120-170170-230230-280280-340

 

* Податокот е од информативен карактер

Мислења

There are no reviews yet.

Be the first to review “TŽK”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *