TKK3

Опис

tkk33
Напрешен прееск на котелот

Котелот на тврдо гориво е наменет за согорување на цепаници од дрво со можност на користење црн јаглен, дрвени брикети и биомаса.

Челичното ложиште е двопромајно со рост од воденорасхладни цевки:подобро согорување и помала потрошувачка!

Котелот е изработен од челичен лим со оптимална дебелима која гарантира долг работен век и отпорност на високи температури. Дебелината на лимот на TERMOMONT котлите е 5mm, освен деловите што се помлаку изложени на термички деформации кои се со дебелина 4mm

Регулацијата на котелот при користење тврдо гориво е преку промајниот регулатор (не е составен дел од котелот).

Составни делови на котелот го сочинуваат пепелникот , чешелот на ложиштето и прибор за чистење

Испитување на котелот е извршено на притисок од 6 bar-а.

Котелот е погоден за понатамошна вградба на горилникот на дрвен пелет BIOTERMEC.

ТИП25303540507090
Моќност на котелот (KW)25303540507090
Тежина (kg)274290304319352400440
Потребна промаја (mbar)19212223252831
Макс.работна температура (°C)90909090909090
Макс.работен притисок (bar)3333333
Волумен на казанот (lit)768390102115155178
Висина (mm)1225122512251225122513251325
Ширина (mm)540590640690690690750
Длабочина (mm)1050105010501050115012701270
Пречник на димњачата (mm)134134134160160160180
Висина на димњачата (mm)634660714760760810810
Поминувачки  /Повратен вод (col)5/45/45/45/46/46/42
Внатрешен пречник на оџакот (mm)*200200200200200250250
Висина на оџакот (m)*7-87-88-99-1010-1111-1313-15
Површина за загревање (m²)*<150150-180180-210210-240240-270270-420420-560

 

* Податокот е од информативен карактер.

Мислења

There are no reviews yet.

Be the first to review “TKK3”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *