TKK3 BIOTERMEC

Опис

Котелот TKK3 BIOTERMEC е во потполност прилагоден на согорување на дрвениот пелет (степен на искористеност до 90%) и во потполност ги исполнува нормите EN 303-5.

Производот се состои од котелот  TKK3 70-90 KW, горилник на пелет  BIOTERMEC 100 како и соодветниот резервоар за сместување на пелети со капацитет 120 kg.

Котелот TKK3 70-90 KW е интегриран со резервоарот со капацитет 120 kg. Пелети кој може да се помрднува слободно во однос на котелот. Можна е доплата за резервоарот со капацитет 500 kg.

Составни делови на котелот се термометар, два подвижни пепелника за полесна манипулација како и прибор за чистење.

Горилник на пелет                                                                                                         BIOTERMEC 100

Biotermec ја претставува втората генерација на горилници на пелет со изменета оплата и подобрена електроника.

Горилникот се состои од самиот горилник (кој се монтира на вратата од котелот) и полжавестиот транспортер кој се става во резервоарот за пелети.

Работата на горилникот е потполно автоматизирана и може да се програмира за секој ден од неделата посебно.

За разлика од сличните уреди на пазарот, BIOTERMEC поседува два полжавести транспортери. Освен горе опишаниот главен транспортер, во телото на горилникот постои секундарен транспортер што гарантира посигурно и поверодостојно работење.

 

BIOTERMEC 100  поседува  автоматско чистење на пламената цевка од горилникот.

TKK3 BIOTERMEC7090
Тип на моќност(KW)7090
Отпор на ложиштето(mbar)0,380,47
Волумен на вода (lit)155178
Температура на излезни гасови(при макс. моќност ) (˚C)150150
Волумен на ложиштето (dm³)200230
Електричен приклучок (V/Hz)220 V 50 Hz220 V 50 Hz
IP заштита3030
Работен опфат на температурата  (˚C)60-9060-90
Минимална температура на повратниот вод (˚C)6060
Допуштено горивоДрвен пелет со калоријска моќност > 17,5 MJ/kg, пречник 6 mm, должина 35 mm, максимална влажност 8%
Отвор на горната врата (mm)350×250350×250
Отвор на долната врата  (mm)350×345350×345
Макс. работен притисок (bar)3 bar3 bar
Степен на искористеност90%90%

 

 

 

 

Мислења

There are no reviews yet.

Be the first to review “TKK3 BIOTERMEC”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *