TKU3-W BIOTERMEC

Опис

Котелот  TKU3-W BIOTERMEC  е во потполност прилагоден на согорување на дрвениот пелет (степен на искористеност 87%) и во потполност ги иполнува нормите EN 303-5

Котелот  TKU3-W е интегриран со резервоар со капацитет 120  kg пелет кој може слободно да се помрднува во однос на котелот.

Спставни делови на котелот се сигурносен термостат за заштита од заладување, термометар,два подвижни пеплника за полесна манипулација на пепелта како и прибор за чистење.

Biotermec ја претставува втората генерација на горилници на пелет со изменета оплата и подобрена електроника.

Производот  се состои од самиот горилник (кој се монтира на вратата од котелот) и полжавестиот транспортер кој се става во резервоарот за пелети.

Работата на горилникот е потполно автоматизирана и може да се програмира за секој ден од неделата посебно.

За разлика од сличните уреди на пазарот, BIOTERMEC поседува два полжавести транспортери. Освен горе опишаниот главен транспортер, во телото на горилникот постои секундарен транспортер што гарантира посигурно и поверодостојно работење

 

TKU3-W BIOTERMEC202530354050
Опфатна моќност (KW)15-2020-2525-3030-3535-4040-50
Отпор на ложиштето (mbar)252525252828
Волумен на вода (lit)9597102112117122
Температура на излезни гасови(при макс. моќност ) (˚C)150150150150150150
Волумен на ложиштето (dm³)717689101113130
Електричен приклучок (V/Hz)230/50 осигурач 16 A
IP заштита303030303030
Работен опфат на температурата60˚C – 90˚C
Минимална температура на повратниот вод60˚C
Допуштено горивоДрвен пелет со калоријска моќност > 17,5 MJ/kg, пречник 6 mm, должина 35 mm, максимална влажност 8%
Отвор на горната врата (mm)320×220320×220370×220420×220470×220470×220
Отвор на долната врата  (mm)320×320320×320370×320420×320470×320470×320
Макс. работен притисок (bar)3
Степен на искористеност87%87%87%87%87%87%

 

ТИПТЕЖИНА (Kg)B (mm)L (mm)H (mm)A (mm)E (mm)F (col)
Без бункерСо бункер*Без бункерСо бункер**Без бункерСо бункер**    
TKU3-W BIOTERMEC 2028232052511101080143012509251605/4
TKU3-W BIOTERMEC 2529132952511101080143012509251605/4
TKU3-W BIOTERMEC 3031034857011601120147012509251605/4
TKU3-W BIOTERMEC 3533637462012101120147012509251605/4
TKU3-W BIOTERMEC 4036240067012601120147012509101805/4
TKU3-W BIOTERMEC 5038442267012601120147012509101805/4

 
* Поради слободата од помрднување на резервоарот дадените мерки се  движат во рамки и можат да се разликуваат .

Мислења

There are no reviews yet.

Be the first to review “TKU3-W BIOTERMEC”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *