TKK3 MAX

Опис

Наменет е за рачно ложење со црн јаглен со можност на користење дрво, брикети и биомаси како огрев. Декларираната топлотна моќност важи за огреви чива специфична вредност на согорување е поголема од  15000 KJ/kg;

Котелот е од челична варена конструкција во потполност изработен по барање на нормите  EN 303-5 односно ISO 9001 стандардот на контрола на квалитет. Во тек на изработка строго се употребувани атестирани материјали а по барањето на нормите  EN 10025, EN 10028-2, EN 10120 i EN 10088-2 а се однесуваат на челичниот лим и бешавните цевки вградени во котелот;

Степенот на искористеност е преку 75% благодарение на тропромајната конструкција со хоризонтални промаји. Во класата на котли со средна моќност TKK3 max  е котел со најдобар однос на  цена со квалитет;

 

Вратата од котелот се изолирани со специјален најсовремен изолационен материјал чија основа е  VERMIKULIT, минерал со врвни изолациуони особини кои ја враќаат топлината во ложиштето на котелот;                                                                                                                                   Целиот котел е изолиран со минерална волна;

Ложењето се обавува преку широката врата од котелот. Регулацијата на работата на котелот се обавува со помош на регулаторот за промаја кој се врзува за клапната од долната врата и кој не е есоставен дел од котелот. Препорачуваме вградување регулатор на промаја HONEYWELL FR 124;

Котелот е испитан на притисок од  5 bar-a. Максимален работен притисок на котелот изнесува 3 bar-a ;

ТИП100120150200250300
Максимална моќност на котелот на јаглен * (KW)100120150200250300
Максимална моќност на дрво* (KW)87103,5129169,5210262,5
Распон на моќноста на котелот (јаглен)*(KW)80-110100-130130-180180-240220-290270-350
Тежина (kg)630760805103015001700
Потребна промаја (mbar)0,290,30,350,410,450,5
Распон на регулација (°C)60-9060-9060-9060-9060-9060-90
Макс.работен притисок (bar)333333
Волумен на казанот (lit)170230290320350430
Висина (mm)150016001670172018001800
Ширина (mm)9359351035120513551600
Длабочина (mm)154016651675178520752075
Пречник на димњачата (mm)220220220220220220
Висина на димњачата (mm)133014301500153515701570
Поминувачки  / Повратен вод (col)22NO65 NP6NO80 NP6NO80 NP6NO80 NP6
Внатрешен пречник на оџакот (mm)**250250300350350350
Висина на оџакот (m)**9-1010-1111-1211-1212-1315-17

 

* податоците за типот на моќноста на котелот се дадени за калорична вредност на јагленот од 18000 KJ/kg односно за дрво од 15000 KJ/kg (ред доле)
** Податоците за препорачанта висина и пречник на оџакот се од информативен карактер

Мислења

There are no reviews yet.

Be the first to review “TKK3 MAX”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *