3TTK

Опис

Тропреминувачки тропромајен  топловоден котел 50-2000 KW

КАРАКТЕРИСТИКИ

 • Современа и едноставна конструкција;
 • Можност на користење ложење на нафта, гас и електрична енергија;
 • Три промаји во три димни премини со висок степен на искористување(ŋ=97%);
 • Пократко задржување на димните гасови во комората за согорување,што за последица има помалку емисија на азотни оксиди;
 • Во рамки на пламените цевки се наоѓаат турбулатори кои прват вртлози и турбулентно струење на димните гасови, а со самото тоа и повеќе одавање на топлина;
 • Турбулаторите по потреба да се тргнат поради балансирање на ложиштето;
 • Ниска температура на излезни гасови (120ºC);
 • Овалната конструкција на казанот овозможува висок работен притисок (до 5 bar-a) и работна температура ( до 140ºC);
 • Сите котли изведуваат со сигурносен вод ;
 • Соодветна автматика за контрола на работата на котелот и горилникот ;
 • Високо ефикасна изолација обезбедува помалку топлотни губитци
 • Лесен пристап и едноставност на чистење на димните канали;
 • Голем избор на капацитети од 80 до 2000 kW на нафта и 24 kW на ел.енергија ;
 • Гаранција на котелот е 5 години,а на автоматиката 1 година;

Мислења

There are no reviews yet.

Be the first to review “3TTK”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *