SOLAR

Опис

Соларно-санитарен бојлер 100-1000l

 • Загревање на санитарна вода е можно на 3 начина : со приклучуваењ на инсталацијата од централното греење, приклучување на соларни панели или користење електрична енергија;
 • Садот од бојлерот како и цевната змија (изменувач) направени се од прохром;
 • Во бојлерот се наоѓа сет на електро грејачи од кои еден е резервен а друг е работен;
 • Во “lux”верзијата на бојлерот се вградуваат суви грејачи во прохромска чаура
 • Под електричниот грејач е магнезиум-анода која спречува ссоздавање на каменец и го продолжува работниот век на електро грејачот
 • Лесно чистење преку прирабниот ревизионен отвор;
 • Командната табла на бојлерот во потполност ја контролира работата на електро грејачот;
 • Во “lux” верзијата на барање на купувачот се доградува диференцијален термостат FIRŠT DTC з автоматско управување на работата на бојлерот кон котелот односно соларниот панел. Исто така е можно на барање на купувачот да се вгради и тајмер за рециркулациона пумпа;
 • Ефикасна термоизолација (полиуретан со дебелина 45 mm ) ги први топлотните губитоци минимални
 • Бојлерите се конструирани како акумулациони а не како проточни;
 • Гаранцијата на казанот од бојлерот изнесува 5 години, а на електричните делови изнесува 1 година со услов на монтажа по приложеното упатство;
 • Одвоена испорака на полиуретанската изолација и бојлерскиот казан;

Мислења

There are no reviews yet.

Be the first to review “SOLAR”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *