DTTK

Опис

Двопреминувачки тропромајен  топловоден котел 20-75 KW

КАРАКТЕРИСТИКИ

 

 • Современа и едноставна конструкција;
 • Можност на користење ложење на нафта, гас и електрична енергија;
 • Три промаји во два димни премини  со висок степен на искористување(ŋ=97%);
 • Пократко задржување на димните гасови во комората за согорување,што за последица има помалку емисија на азотни оксиди;
 • Во рамки на пламените цевки се наоѓаат турбулатори кои прват вртлози и турбулентно струење на димните гасови, а со самото тоа и повеќе одавање на топлина;
 • Турбулаторите по потреба да се тргнат поради балансирање на ложиштето;
 • Ниска температура на излезни гасови
 • Овалната конструкција на казанот овозможува висок работен притисок (до  5 bar-a) и работна температура ( до 110ºC);
 • Соодветна автматика за контрола на работата на котелот и горилникот;
 • Можност на изведување на котелот потполно од прохром така да котелот станува нафтно-гасен бојлер за припрема на санитарна вода ;
 • Високо ефикасна изолација обезбедува помалку топлотни губитци;
 • Лесен пристап и едноставност  на чистење на димните канали;
 • Гаранција на котелот е 5 години,а на автоматиката 1 година;
 • TEMAX котел: по барање се изработуваат котли со моќност до 3000 kW;

 

Мислења

There are no reviews yet.

Be the first to review “DTTK”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *