TOBY  самочистач 24-55 kW

Опис

TOBY  самочистач 24-55 kW

 

TOBY самочистач 24-55 kW

 

 

 

Котел со автоматско согорување и чистење на дрвениот пелет  24-33-44-55 KW

Котелот ТОВУ представува испробано и проверено решение кога е во прашање котел на дрвени пелети.

2018г. Носи нови технолошки унапредувања.Надворешниот едноставен изглед на котелот нема да се менува.Гледано одвнатре се работи за безмалку потполно нов котел со низа на технички иновации:

  • Потполно нов горилник на котелот (сопствено оригинално решение заштитено во Европскиот регистар на дизајн EUIPO) со 3 воздушни промаји (примарен,секундарен и терцијарен воздух).
  • Тотално согорување (уште поголем учинок на котелот и уште поекономично работење на котелот (додатна заштеда благодарение на новиот горилник-пепелникот за согорување ) -температурата на димни гасови е додатно намалена во однос на претходниот модел.
  • Горилникот е самочистечки благодарение на подвижниот ливно дно –турбулаторите на котелот се отресуваат истотака преку електрониката на котелот.Резултатот е многу малка количина на пепел што преостанува.

Автоматко работење

  • Сите процеси на работење се подразбира автоматски (палење,согорување,гасење на горилникот ). Контролата на согорувањето е повеќестепенска (5 нивоа на јачина ). Котелот се одликува со тивко работење
  • Котелот е можно да се поврзе на собен термостат (безжичен собен термостат само од препорачани произведувачи).
  • Со купувањето на ТОВУ мини wifi рутер е можно поврзување на регулација на котелот со интернет и палење/гасење на котелот по пат на апликација (android, ios).. Регулација и управување на котелот се обавува со екран осетлив на допир (touch screen) од последната генерација со мени на српски јазик. на мобилниот телефон (android, ios).

Квалитет на изработка

  • Во насока со барањата на нормите EN 303-5 внатрешниот казан на котелот е составен од челичен котловски лим со дебелина 5 мм додека останатите страникои не се во контакт со огинот, со дебелина од 4 мм.Емисијата на издувни гасови е многу ниска а ефикасноста преку 90 %(класа 5 ) од котелот

Сигурност и безбедност при работењето

  • Доводот на пелети од резервоарот е преку пат на интерниот транспортер сместен во резервоарот и потоа преку слободниот пад низ соодветната цевка до горилникот.      На интерниот транспортер е монтиран сигурносен термостат кој спречува евентуална појава на повратен пламен. Покрај тоа од бочната страна постои отвор кој се активира во случај на неочекуван натпритисок во ложиштето. Котелот поседува и сензор за притисок во ложиштето, кој со отворање на вратата од котелот за време на работа на котелот, сензорот ќе го стопира моторот т.е. дозирањето на пелети и ке го исфрли алармот.
ТИП TOBY 2018 TOBY 24TOBY 33TOBY 44TOBY 55
Вкупна моќност24.7 kW32,7 kW44 kW55 kW
Површина на греење (проценка со резерва )До 210 м2До 320 м2До 430 м2До 550 м2
Потрошувачка на пелети на мин.моќностMin 1 kg/hMin 2,67 kg/hMin 3,6 kg/hMin 3,83 kg/h
Потрошувачка на пелети на макс.моќностMax 6.1 kg/hMax 8,68 kg/hMax 11,76 kg/hMax 12,0 kg/h
Ширина (mm)1090119513701370
Висина (mm)1580158015801680
Длабочина (mm)660660770770
Висина на одводот на димните гасови (mm)1075107510751175
Поминувачки / Повратен вод (col)1“5/4“5/4“5/4“
Тежина (kg)368414531563
Волумен на резервоарот (kg)130145175210
Отвор на димњачата (mm)ø120ø120ø120ø120
Довод на воздух (mm)ø50ø50ø50ø50
Волумен на казанот62 lit80 lit98 lit114 lit
Излезна температура на димни гасови<140 ºC<140 ºC<140 ºC<140 ºC
Максимален работен притисок3 bar3 bar3 bar3 bar
Потрошувачка на ел.енергија при палење400W400W400W400W
Потрошувачка на ел.енергија во тек на работење100W100W100W100W
Електрично напојување220V 50 Hz220V 50 Hz220V 50 Hz220V 50Hz
Степен на корисност>92%>92%>92%>92%

 

 

 

 

Мислења

There are no reviews yet.

Be the first to review “TOBY  самочистач 24-55 kW”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *