TEMY PLUS P

Опис

Котелот-Штедлив со рерна е наменет за етажно греење на простории и за истовремено варење и печење. Уредот е многу едноставен за користење и ракување.

Чадоводниот излез е оставен на горната страна на грејната плотна како и од бочната страна на котелот. На тој начин на купувачот е оставено каде ќе го поврзе котелот на оџакот со што се олеснува сместувањето на котелот-штедлив во просторијата со максимална флексибилност.

Рамката на горната и долната врата е изработена од сив лим. Горната врата на ложиштето од огноотпорно стакло кое е самочистливо благодарение на отворот за проветрување на истиот. Рерната е изработена од похромиран челик
Големиот волумен на котловската вода во ложиштето (48 литри ) гарантира сигурна функционалност на производот како котел за централно греење. Сериски уградениот автоматски регулатор на промаји, термоманометар како и спиралниот бакарен изменувач за вградба на термичкиот осигурач се додатни делови кои се испорачуваат со овој котел.
Треба да се напомене дека котелот нема изолација така да топлината се предава и со директно зрачење кон околината (околу 1 kW) како и рерната (2KW). Оддавањето на топлина кон грејната плоча ознесува околу 2-3 kW. Остатокот се предава на инсталацијата на централното греење.

Топлотната моќност важи за цепаници од дрво мин.калоријска моќност 15 MJ/kg.
котелот поседува летен ,зимски и комбиниран режим на работење.

ТИПTEMY PLUS P 25
Вкупна моќност25 KW
Моќност предадена кон инсталацијата18 KW
Ширина (mm)1130
Висина (mm)855
Длабочина (mm)670
Потребна промаја (Pa)15
Поминувачки  /Повратен вод (col)1“
Тежина (kg)282
Отвор на димњачата (mm)ø148
Волумен на казанот48 lit
Макс.работен притисок2,5 bar
Димензии на рерната350 x 230 x 405 mm

 

Мислења

There are no reviews yet.

Be the first to review “TEMY PLUS P”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *